Mijn eerste week - Reisverslag uit , van Lindsay Weerden - WaarBenJij.nu Mijn eerste week - Reisverslag uit , van Lindsay Weerden - WaarBenJij.nu

Mijn eerste week

Door: lindsayvanderweerden

Blijf op de hoogte en volg Lindsay

26 Mei 2012 | ,

Hallo allemaal,

Ik zit nu alweer een week op dit prachtige eiland. Ik ben natuurlijk meteen de eerste dag begonnen met werken, dus ik had nog niet veel gezien van het eiland. Daarom had mijn collega ook 2 excursies voor mij geboekt.

De eerste was de Vulcano Express. Met deze excursie ga je met de boot naar Lanzarote om daar de actieve vulkanen te bekijken.
De boottocht duurt ongeveer 45 minuten, maar zo voelt het zeker niet. Het is zo mooi om alles om je heen te zien en Lanzarote steeds groter te zien worden. In het water zwemmen ook vliegende vissen (erg leuk om te zien). Die komen dan gewoon langs je boot vliegen en duiken daarna weer het water in, haha.
Na de boottocht zijn we met de bus naar het Timanfaya park gegaan. Dit is een park met meer dan 37 vulkanen. Hier laten ze ook zien dat de vulkanen nog steeds een hete kern hebben. Het zijn echt super mooie experimenten die ze laten zien. Eerst graven ze een gat van ongeveer 20 cm en dan krijg je zand in je hand. Nouuu, mijn ringen gloeiden een uur later nog steeds, zo warm was dat zand. Daarna ga je naar een kuil van een meter diep en daar stoppen ze een stuk stro in. Binnen enkele secondes vliegt dat in brand, dus daaraan zie je ook al hoe heet dat dat wel niet moet zijn. Daarna liepen we door naar een buis in de grond. Deze buis was ongeveer 11 meter diep en daar gooiden ze dan water in. Binnen 3 seconden kwam dat als een geiser weer omhoog. Ik heb geprobeerd om dat op de foto te krijgen, dus die moet je dan maar eens bekijken. Als laatste gingen we naar een gril (niet echt een experiment dus) en die grilplaat hangt boven een gat van 2 meter (zonder vuur eronder). Hier garen ze vis en vlees op de warmte van de hete kern van de vulkaan.
Na alle experimenten gingen we met de bus door de vulkanen rijden. Dit was echt super mooi. Degene die daar foto's van willen zien, moeten het maar even vragen, want ik kan hier niet zoveel foto's opzetten ;).
Na de tocht zijn we gestopt bij een plek waar je een tocht op een kameel kon bij boeken. Dit heb ik NATUURLIJK ook gedaan, haha. Het was echt grappig om heen en weer te wiegen op zo'n kameel. Zeker de moeite waard om ooit te doen als jullie de kans krijgen. Na de kamelenrit zijn we naar een wijnboer boven op de berg gegaan. Hier konden we een glaasje wijn proeven en hier hadden we ook de tijd om iets te eten. Het uitzicht daar was echt super mooi en je kon er echt geweldig wegdromen.
Als laatste zijn we naar de Green Lagoon van Lanzarote gegaan. Dit is een stil meertje naast de branding waar geen stroming meer staat. Hier is het water zo groen door de algen. Het was wel een mooi gezicht hoor. Na dat alles zijn we weer op de boot naar huis gegaan. Het was echt een hele leuke en mooie excursie.

De dag erna ben ik de Gran Tour over dit eiland gaan doen. We begonnen in Betancuria (wat de eerste hoofdstad van dit eiland was). Hier gingen we eerst naar 2 stambeelden van 2 koningen kijken. Dit eiland was eerst verdeeld in 2 koninkrijken. Het schiereiland Jandia was er 1 en de rest van het eiland was het andere. Vanuit hier kon je ook heel mooi over de twee diepe dalen kijken die ernaast lagen. Hierna zijn we naar een geitenboerderij geweest. Dit eiland is namelijk een geiteneiland. JaJa, er leven hier ongeveer 100.000 mensen en maar liefst 145.000 geiten. Hier kregen we ook een typische likeur te proeven die je hier na het eten altijd krijgt in een restaurant en hier konden we 3 verschillende soorten geitenkaas proeven. Een daarvan heeft zelfs de 1e prijs 'beste geitenkaas van dit eiland' gewonnen. Ook heet die in 2001 de prijs 'beste geitenkaas in heel spanje' gewonnen. Daarna zijn we naar Casa de Santa Maria gegaan. Hier kregen we te zien hoe het eiland er uit kon zien als het hier veel zou regenen. Ik had nooit gedacht dat dit eiland ook groen kon zijn. Maar de foto's waren zo mooi. Het is wel jammer dat het hier sinds november 2010 al niet meer zo mooi groen is geweest. In November hebben ze namelijk de laatste grote regenbui hier gehad.
Daarna zijn we naar Pajara gegaan. Hier staat een heel oud en mooi kerkje. Het was een komisch kerkje want je betaald 1 euro voor 6 minuten licht. Op die manier onderhouden ze het kerkje. Daarna zijn we doorgereden naar Ajuy. Hier heb je het dodenstrand en de grotten van Ajuy. Het wordt het dodenstrand genoemd omdat de onderstroming zo sterk is dat zelfs de beste zwemmers nooit meer terug zijn gevonden. Als je hier het water in gaat, word je meteen naar onder getrokken en kom je ook niet meer boven. De grotten waren wel prachtig op te zien. Het was een hele wandeling om daar te komen, maar dan heb je ook wat.
Na Ajuy zijn we door het smalste punt van het eiland (maar 5 km breed) naar Tarajalejo gereden. Hier hebben we een canarische lunch gehad met geitenvlees, vis en canarische aardappeltjes. Dat was erggg lekker.
Als laatste zijn we gestopt in Antigua. Hier zijn we in een windmolen park op spaanse manier gaan proosten met cava. Dat is een spaanse champagne. Daarna kon je de cactustuin gaan bekijken. Het is echt niet te geloven, maar die cactussen waren hoger dan de gebouwen daar. Sommige waren zelfs 10 meter hoog. Het was zoo mooi om te zien!
Daarna zijn we via La Oliva terug naar huis gereden. In La Oliva staat 'casa de los coroneles'. Dit is het huis waar de 8 kolonellen hebben gewoond toen het eiland nog in militaire macht was.

Het waren 2 dagen die voor mij heel belangrijk waren. Ik weet nu veel meer over het eiland en ik weet welke excursies ik de gasten zeker aan moet raden.
Natuurlijk heb je ook wel eens ooit klachten, en dat is nooit leuk. Maar die proberen we zo goed mogelijk op te lossen, en meestal zijn de klanten dan ook erg blij met het resultaat. Verder heb ik donderdag voor het eerst ALLEEN een vlucht opgehaald. Erg spannend dus. Er komt veel meer bij kijken dan ik dacht, maar dat maakt het juist weer zo leuk. Morgen mag ik weer de vlucht ophalen en dan mag ik maandag alle welkomsmeetings gaan doen. Erg spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in!

Al met al dus een geweldige eerste week. Het stappen vrijdag was trouwens ook erg gezellig. Veel leuke mensen leren kennen en veel contacten gelegd met kroegeigenaren (dus ook lekker veel korting, haha).

De rest van de foto's van de excursies moeten er nog op komen. Helaas is mijn internet niet zo snel, dus ik moet daar echt een keer de tijd voor nemen.

Nouu ik ga maar een lekker douchen en daarna slapen. Morgen moet ik weer om kwart voor 7 in een hotel aan de andere kant van de stad zijn, dus lekker vroeg op.

Slaap lekker allemaal,
en tot snel!

Veel Liefs,
Lindsay

• 26 Mei 2012 - 20:59

Mam:

Hey Lindsay, een echt reisverslag heb je gemaakt alsof je iedereen naar het eiland wil krijgen haha
    Nou bij twee is het zeker gelukt, truste voor zometeen en denk je nog aan adres!!! Xx

• 26 Mei 2012 - 21:39

Pap:

Nou dit is nog eens een verslag. Heb je dit allemaal in 2 dagen beleefd?
    Hebben we nog wat te doen wanneer we naar je toe komen.
    Tot gauw en welterusten. Hoewel je zult dit vandaag wel niet meer lezen.

• 26 Mei 2012 - 21:55

Fam Nieskens:

Als we dit lezen, heb je het behoorlijk naar je zin en het is daar ook erg mooi.
    Ik hoop dat het werk ook leuk is en dat je veel leuke mensen zult leren kennen.
    he meissie we skypen nog,

Heel veel liefs van ons drietjes.

• 27 Mei 2012 - 08:52

Cheyenne..:

Heeeey schat, wat leuk dat je op Lanzarote geweest bent! Heb je toevallig ook de excursie gedaan dat je HET... Kon zien? Ben blij dat het je allemaal zo goed bevalt. Geniet er nog maar lekker van meid. Wat ik wel heel lief van je vind is dat je wat zon naar hier hebt gestuurd, dus ga zo ook lekker naar het zwembad. ;) mis je Chicky! Xxxxx

• 27 Mei 2012 - 09:39

Harrie.caris:

Tsonge wat een groot reisverslag. Heb je daar nog wel de tijd voor. Ga maar niet in die grot zwemmen want dan krijgen wij geen reisverslag meer. Geintje.Ik wacht met spanning op je volgende verslag.

• 27 Mei 2012 - 17:34

Yvette De Jong:

Heey Lindsay, Wat ben ik blij dat je het zo naar je zin hebt en wat heb je al veel gedaan in een week!!!! Geniet er maar lekker van en ik ben benieuwd naar je volgende verslag!!!
    Nog heel veel plezier en een dikke knuffel liefs

• 28 Mei 2012 - 20:40

Leny:

hoy lindsay je moeder is mij aan het leren hoe ik met jou kan mailen ik leer nog wel hoor fijn om te horen dat het goed met je gaat het komt nog zo ver dat ik je straks zie ha ha je hoort nog van mij groetjes leny

• 29 Mei 2012 - 17:35

Oma Van Der Weerden:

Hoi Lindsay,

Via tante Astrid wil ik je feliciteren met je verjaardag, alvast.
    Ik heb ook je foto's gezien.
    Dan blijf ik ook een beetje op de hoogte.
    Groetjes van oma.

• 30 Mei 2012 - 04:27

Britta & Meis:

Hey moppie.
    Wat fijn om te zien dat het allemaal zo leuk is en goed gaat. Ben benieuwd hoe het verder zal gaan. Veel succes nog en geniet ervan!!

Kusje van Meis en een dikke knuffel van mij.

• 30 Mei 2012 - 19:43

Marja Vlassak:

Hoi Lindsay

Fijn om te horen dat je het zo goed naar je zin hebt .leuk om je reisverslag te volgen weten wij ook wat je daar allemaal moet doen. we kijken uit naar je volgende verslag.

Voor morgen een hele fijne verjaadag .
    maak er een leuke dag van
    groetjes en tot het volgende verslag
    liefs en xxxxjes Marja

• 30 Mei 2012 - 19:53

Tante Karin En Fam.:

Hoi Lindsay,
    Heb je verslag gelezen van je eerste week. Wat heb je al veel gezien en gedaan. Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. Succes verder en we blijven je volgen.
    Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag morgen.

Groetjes

• 31 Mei 2012 - 06:49

Godelief:

Hieperdepiep Hoera!!!!!!!!!!!!!
    Lindsay van harte proficiat met je 20e verjaardag; maak er een leuk dagje van. Wel byzonder zo'n verjaardag ver van huis.
    Wat heb je al veel gedaan in je eerste week; ben nieuwsgierig naar de volgende verslagen.

Ook proficiat van Henk, Mark, Ellen, Marcel, Ruud en Debby. En natuurlijk van opa en oma.

• 31 Mei 2012 - 10:19

Tante Astrid:

Heey jarige job, van harte met je 20 ste verjaardag!!! Ik weet niet of je vrij bent vandaag ,maar anders heb je vandaag vast nog wel tijd om er een leuke dag van te maken.
    Leuk je verslag en wat heb je al veel gezien/ gedaan.
    We wachten weer op je volgende verslag.ik hoop dat het zo leuk blijft.
    Veel liefs van ons allemaal.

• 31 Mei 2012 - 20:17

O. Rene & T. Esther:

Jarige, vanaf een nabij gelegen Canarisch eiland (we zijn nu bijna buren) feliciteren wij jou met je 20e verjaardag en hopen dat je op deze bijzondere bestemming een leuke verjaardag hebt. Maar uit je verslag maken we op dat je het super naar je zin hebt en dus zal dat wel goedkomen. Veel liefs en groetjes Ome René en tante Esther.

• 05 Juni 2012 - 06:28

Leny Caris:

lindsay ik heb je verslag gelezen wat fijn dat het goed gaat en je het naar je zin hebt ik blijf je volgen . fijn dat je een leuk kroegje hebt gevonde drink er maar een paar lekkere cocteels op groetjes leny

• 11 September 2012 - 15:14

Loes Derks:

Hallo lieve mensen
    ik ben op zoek naar de naam van de lekkere likeur van fuerte ventura
    die ben ik jammer genoeg vergeten ben.
    Misschien dat een van jullie mijn verder kan helpen
    Bij de slijterij wisten ze het ook niet.
    Groetjes loes